Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Αλσύλιο Σπιάντζας

Το αλσύλιο της Σπιάντζας, επέλεξε το σχολείο μας, ΕΕΕΕΚ Πύργου για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Κοντά στη φύση, οι μαθητές, μαζί με τους καθηγητές, ενημερώθηκαν για Περιβαντολλογικά θέματα από την κ. Όλγα Βενιζέλου-Ρουβά, τον κ. Παναγιώτη Λάττα και τον κ. Διονήσιο Μπέλτσο.

all k. rouva5

Πιο συγκεκριμένα η κ. Όλγα Βενιζέλου-Ρουβά, δίδαξε στους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Πύργου πως να διασώσουν και να διαδόσουν παραδοσιακούς σπόρους καθώς επίσης και θέματα σχετικά με την αναδάσωση. Επίσης, παρουσίασε στους μαθητές με πολύ απλά λόγια έναν νέο τρόπο αναδάσωσης, την σπορά που γίνεται με μίγμα σπόρων τυλιγμένων σε στρώμα από αργιλόχωμα. Όπως, τόνισε ο συγκεκριμένος τρόπος σποράς, μπορεί να δώσει, στο άμεσο μέλλον, τη λύση για την αναβλάστηση των βουνών και λόφων! Φυσικά, τα λόγια της κ. Ρουβά τα έκαναν πράξη, χρησιμοποιώντας τους σπόρους που έφερε μαζί της, τυλιγμένους σε αργιλόχωμα και μαζί τους ανακάτεψαν με χώμα και τους έσπειραν μέσα στο αλσύλιο!

k. rouva2  k. rouva4 sporakia1sporakia2k. rouva6 k. rouva7 k. rouva8 k. rouva9

Ο κ. Παναγιώτης Λάττας και ο κ. Διονύσης Μπέλτσος μίλησε στα παιδιά για θέματα που αφορούν την ανακύκλωση και τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να ανακυκλώνουν. Επίσης ο κ. Μπέλτσος μοίρασε στα παιδιά ειδικές τσάντες ανακύκλωσης προκειμένου να αρχίσουν, εάν δεν το κάνουν ήδη, να προστατεύουν με την ανακύκλωση το περιβάλλον.

k1 ka2

Έπειτα στο χρόνο που απέμεινε οι μαθητές έπαιξαν στην παιδική χαρά και διασκέδασαν.

playing4 playing3

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Όλγα Βενιζέλου-Ρουβά, τον κ. κ. Παναγιώτη Λάττα και ο κ. Διονύση Μπέλτσο για τις πληροφορίες που προσέφεραν στους μαθητές του σχολείου μας, μετατρέποντας την ημέρα αυτή σε μία εποικοδομιστική δράση!