Category Archives: Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Βράβευση έργων για το πρόγραμμα «Ανακύκλωση-Αναδημιουργία-Αειφορία»

Την Κυριακή 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η έκθεση έργων και η απονομή βραβείων του Μαθητικού Διαγωνισμού των Σχολικών Δραστηριοτήτων που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, με θέμα «Ανακύκλωση-Αναδημιουργία-Αειφορία». Στο διαγωνισμό πήραν μέρος πολλοί μαθητές από γυμνάσια και λύκεια της Ηλείας. Το σχολείο μας συμμετείχε με δυο πρωτότυπα έργα τα οποία και βραβεύτηκαν. Με ιδιαίτερη χαρά οι μαθητές μας παρέλαβαν τα βραβεία τους από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημητρέλλο και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κα Τερζή. Οι μαθητές μας εργάστηκαν ομαδικά μαζί με τις καθηγήτριές τους κα Γάζου Κατερίνα και κα Καλαντζή Δώρα για την υλοποίηση των έργων τους, μέσα από τα οποία θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών καθημερινής χρήσης

(περισσότερα…)

Η Εικονική Επιχείρηση “Άθυρμα” του ΕΕΕΕΚ Πύργου στο ΣΕΝ 2019

Για μια ακόμη χρονιά το σχολείο μας κέρδισε τις εντυπώσεις με τη συμμετοχή του στην Έκθεση Νεανικής Επιχειρηματικότητας για Νέους, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 στο «The Mall Athens» στο Μαρούσι. Η εικονική επιχείρηση του σχολείου μας με την επωνυμία «ΑΘΥΡΜΑ» περιελάμβανε μουσειακά αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών φτιαγμένα με πηλό. Οι μαθητές μας ταξίδεψαν στην Αθήνα συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ κ. Αγγελική Πετρόγιαννη και τους καθηγητές τους για να υποστηρίξουν και να διαφημίσουν την επιχείρησή μας και τα κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο.
Στην έκθεση μας τίμησαν με την παρουσία τους: ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ.κ. Δανιήλ, ο Βουλευτής Ηλείας κ. Μπαξεβανάκης, ο Βουλευτής Ηλείας κ. Κουτσούκος, η Βουλευτής Ηλείας κα Γεωργοπούλου Σαλτάρη, οι υποψήφιοι Βουλευτές Ηλείας κ. Καλαματιανός, κ. Καλάκος και κ. Κοντογιάννης, η πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπία-Ήλιδα κα Χίντζιου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Χατζηδάκης, η Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ κα Κεραμέως, ο Ηλείος παραολυμπιονίκης Χρονόπουλος, η κα Τίτα Τερζή, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και Σύμβουλός μας στο ΣΕΝ, ο κ. Γιώργος Δόξας, η κα Ελένη Μπερτσάτου, συγγραφέας καθώς και πολλοί άλλοι φίλοι και φίλες. Ακόμη, θερμά συγχαρητήρια δεχτήκαμε και από την πρόεδρο του ΣΕΝ κα Μαρία Γιαννέτου.
Η δουλειά μας ήταν κατά κοινή ομολογία καταπληκτική. Επιστρέψαμε στον Πύργο με τις αποσκευές μας γεμάτες αγάπη και θαυμασμό από όλους καθώς οι μαθητές μας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την προώθηση των προϊόντων μας. Είμαστε συγκινημένοι για την προσπάθειά τους και πολλοί περήφανοι για τους μαθητές μας.

athirma athirma (περισσότερα…)

Θεατρική βραδιά για το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πύργου

Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πύργου έδωσαν το παρόν στην τελετή βράβευσης του 2ου Μαθητικού Διαγωνισμού Θεάτρου που πραγματοποιήθηκε στην Αμαλιάδα πλαισιώνοντας την εκδήλωση με ένα θεατρικό δρώμενο- έκπληξη βασισμένο στην υπέροχη ιστορία αγάπης του Μάνου Χατζιδάκι, «Το νησί των συναισθημάτων». Η παράσταση των μαθητών μάγεψε κυριολεκτικά και συγκίνησε το κοινό και την κριτική επιτροπή που απαρτιζόταν από καταξιωμένους καλλιτέχνες και, συγκεκριμένα τους ηθοποιούς Νικήτα Τσακίρογλου και Χρυσούλα Διαβάτη, τη χορογράφο Άρτεμις Ιγνατίου και το συνθέτη, Γιώργο Βούκανο. Ήταν μια υπέροχη εκδήλωση που έδωσε την αφορμή στους μαθητές να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους μέσα από μια διαδικασία που ενισχύει την αυτοέκφραση και τη δημιουργική συνεργασία. Οι μαθητές απόλαυσαν τη συμμετοχή τους και στο τέλος, φωτογραφήθηκαν και συνομίλησαν ενθουσιασμένοι με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες!

nnn φωτο_θεα

Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πύργου γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2018

Η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό». Με αφορμή το θέμα του φετινού εορτασμού, οι μαθητές του Εργαστηρίου Πληροφορικής επισκέφτηκαν τις ιστοσελίδες μερικών από τα πιο διάσημα μουσεία της Ελλάδας, αλλά και του κόσμου, όπως το Μουσείο της Ακρόπολης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Μουσείο Μπενάκη, το Βρετανικό Μουσείο, του Μουσείο του Λούβρου, το Μουσείο Van Gogh και το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, το οποίο είναι το τιμώμενο μουσείο για το 2018, στο πλαίσιο της ειδικής θεματικής της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Τα Μουσεία κατέχουν σήμερα κομβικό ρόλο στις σχέσεις που δημιουργούνται μέσω του διαδικτύου, ενώ παράλληλα αποτελούν το επίκεντρο πολλών και διαφορετικών κοινωνικών δικτύων.Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα εκθέματα των μουσείων, αλλά και τις ειδικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί με αφορμή την συγκεκριμένη ημέρα.

M1 M2

m3 m4

m5 m6

m7 m8 m9

 

Αρωματικά σαπούνια στο ΕEEEK Πύργου

Οι δημιουργίες συνεχίζονται με πολύ γοργό ρυθμό στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου. Σήμερα επισκέφτηκε το σχολείο μας ο γνωστός επαγγελματίας της περιοχής Χρήστος Πανουτσόπουλος ιδιοκτήτης της επιχείρησης « Άρωμα Σαπουνιού» ο οποίος με πολύ μεράκι και αγάπη εργάστηκε με τους μαθητές για την παρασκευή αρωματικών σαπουνιών  σε υπέροχα και πολύ δελεαστικά σχέδια.

Είναι γνωστό ότι οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες παρέχουν τεράστιες ευκαιρίες στα παιδιά προκειμένου να ενισχύσουν και να εξασκήσουν τη δημιουργικότητά τους με αποτέλεσμα να επωφελούνται. Επίσης, οι τέχνες χτίζουν την αυτοπεποίθηση επειδή δεν υπάρχει μόνο ένας σωστός τρόπος για να κάνεις τέχνη. Με αυτό τον τρόπο κάθε παιδί μπορεί να αισθανθεί περήφανο για τις πρωτότυπες καλλιτεχνικές δημιουργίες του ακόμα και αν αντιμετωπίζει σωματικές, συναισθηματικές ή μαθησιακές προκλήσεις.

Έτσι για άλλη μια φορά οι μαθητές του σχολείου μας είχαν τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουν τις καλλιτεχνικές  τους ανησυχίες και να εντρυφήσουν σε έναν κόσμο πλημμυρισμένο από αρώματα. Στο εργαστήριο λοιπόν του σχολείου μας παρασκευάστηκε αρωματικό σαπούνι όχι μόνο με την καθοδήγηση του κ Πανουτσόπουλου αλλά και με τη χορηγία δικών του υλικών που παρείχε με πολλή αγάπη στο σχολείο μας.

DSCN2546.JPG DSCN2549 DSCN2550 DSCN2554.JPG

DSCN2548DSCN2541

Επίσκεψη κας. Ρεβέκκας Κολλιοπούλου στο ΕΕΕΕΚ Πύργου

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πύργου το επισκέφτηκε η κα Ρεβέκκα Κολλιοπούλου εκπαιδευτικός στο ΕΠΑΛ Κρεστένων, επισκέπτρια Υγείας, εξαιτίας της αγάπης της για τα παιδιά και της αγάπης της για προσφορά. Έτσι τις ώρες που είχε κενό στο ΕΠΑΛ, ήρθε στο χώρο του σχολείου και δίδαξε στα παιδιά την τέχνη του χειροποίητου κολιέ με νήματα, χάντρες και με περίεργα δεσίματα. Τα παιδιά αγκάλιασαν με πολλή αγάπη και αυτή τη δράση που τους προσέφερε το σχολείο και ξεδίπλωσαν για άλλη μια φορά το δημιουργικό τους ταλέντο και την καλλιτεχνική τους πλευρά. Έτσι παρέχεται η δυνατότητα στους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου μέσα στους κόλπους του σχολικού περιβάλλοντος να αναπτύξουν την καινοτόμο σκέψη τους, την επιχειρηματικότητα τους καθώς και την πρακτική εφαρμογή βασικών λειτουργιών με βιωματικό τρόπο.

DSCN2503 DSCN2506 DSCN2511.JPG DSCN2518 DSCN2520

Άλλη μια δημιουργική ημέρα στο ΕΕΕΕΚ Πύργου

Σήμερα επισκέφτηκε το ΕΕΕΕΚ Πύργου  ο  γνωστός επαγγελματίας που ειδικεύεται στο χώρο των βοτάνων κος Παναγιώτης Καπώνης  και μύησε τα παιδιά στην τέχνη παραγωγής σαμπουάν και αφρόλουτρων με πολύ υγιεινά βότανα .

Τα παιδιά είχαν συλλέξει βότανα, όπως δάφνη, άγριο τριαντάφυλλο, καλέντουλα και άλλα  από τον κήπο του σχολείου προχώρησαν στην παρασκευή βιολογικού σαμπουάν και αφρόλουτρου με την καθοδήγηση του .

Έτσι πλέον οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα άλλη μια μέρα να περάσουν δημιουργικά στο χώρο του σχολείου  και να αποκτήσουν γνώσεις χρήσιμες για την καθημερινότητα τους. 

DSCN2470.JPG DSCN2477

Παρασκευή παραδοσιακού παστελιού στο ΕΕΕΕΚ Πύργου

Στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου σήμερα ήρθε ο κ. Γιάννης Παπαδάτος πρόεδρος Νομαρχιακού συλλόγου ΑΜΕΑ «Ίλις» ο οποίος ασχολείται μεταξύ άλλων και με την παραγωγή παραδοσιακού παστελιού . Ο κος Παπαδάτος αφού εξήγησε αναλυτικά την αναγκαιότητα για τη χρήση αγνών προϊόντων μετέπειτα έδειξε την διαδικασία παρασκευής παραδοσιακού παστελιού στα παιδιά όπου με τη βοήθειας του το παρασκεύασαν. Οι μαθητές αφού γεύτηκαν τα εδέσματα παρακάλεσαν τον κ Παπαδάτο να επισκεφτεί και πάλι το σχολείο μας για να τα ταξιδέψει στις ομορφιές και στα μυστικά της παραδοσιακής κουζίνας.

1 2 3