Category Archives: Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ξενοδοχείο Aldemar Olympian Village 5*

Με μεγάλη χαρά πραγματοποιήθηκε και φέτος η εκπαιδευτική μας επίσκεψη στο πολυτελές ξενοδοχείο Aldemar Olympian Village 5* στην Σκαφιδιά. Ήταν μία τέλεια ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα. Μαθητές και καθηγητές θαυμάσαμε την υπέροχη θέα της θάλασσας, την απέραντη αμμουδιά του Ιονίου. Όλοι μαζί απολαύσαμε ένα υπέροχο πρωινό και ξεναγηθήκαμε στους χώρους του ξενοδοχείου. Μαζί μας ήταν και η αντιδήμαρχος Πύργου κα Ανδριάννα Αγγελακοπούλου. Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Aldemar Olympian Village 5* για την εξαιρετική φιλοξενία και την αγάπη του ομίλου προς το σχολείο μας.

Επίσκεψη στο ιστορικό πλοίο Νεράιδα του καπετάν Γιάννη Λάτση

Σήμερα Τρίτη 18/9/18 το σχολείο μας είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το υπέροχο πλοίο Νεράιδα, του καπετάν Γιάννη Λάτση που βρίσκεται στο Κατάκολο! Το συγκεκριμένο πλοίο αποτελεί το μοναδικό πλωτό μουσείο στην Ελλάδα. Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στους χώρους του πλοίου, γνώρισαν την ιστορία αυτού του πανέμορφου και τυχερού πλοίου και πληροφορήθηκαν για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου εφοπλιστή του τόπου μας Γιάννη Λάτση. Ήταν μια ξεχωριστή και συγκινητική εμπειρία καθώς γνωρίσαμε καλύτερα τον άνθρωπο Γιάννη Λάτση που ξεκίνησε από το Κατάκολο και κατάφερε να γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και την ανθρωπιστική προσφορά του.

image02 Πλοίο Λάτση (περισσότερα…)

Επίσκεψη του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πύργου στο Aldemar Olympian Village

Σήμερα, Πέμπτη 31 Μαΐου 2018, οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Πύργου με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών επισκέφτηκαν τον φιλόξενο χώρο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Aldemar Olympian Village της περιοχής μας.

Η υπεύθυνη ανθρωπίνου δυναμικού κ. Χρύσα Στυλιανίδη μας υποδέχτηκε εγκαρδίως δείχνοντας την αγάπη και την έμπρακτη στήριξή της στο σχολείο μας. Στους μαθητές προσφέρθηκαν φυσικοί χυμοί, σάντουιτς, κέικ, κουλουράκια τα οποία και απόλαυσαν στους εξαιρετικούς χώρους του ξενοδοχείου με την υπέροχη θέα και τις άριστες υποδομές.

Μαζί μας ήταν και η Αντιδήμαρχος Πύργου κ. Ανδριάννα Αγγελακοπούλου η οποία είναι πάντα ευαίσθητη και πρόθυμη να βοηθήσει.

Ήταν μια υπέροχη, ξεχωριστή μέρα την οποία όλοι μας χαρήκαμε.
Ευχαριστούμε θερμά και πάλι το Aldemar Olympian Village για την άριστη φιλοξενία και την αγάπη προς τους μαθητές μας και γενικά στο σχολείο μας.

1 2 3 4

5 6

34045026_10156541641304048_8635512196534632448_n 8

10 9

 

Επίσκεψη του ΕΕΕΕΚ Πύργου στο Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Πατρών

Τα παιδιά του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου υποδέχθηκε με πολλή χαρά ο λέκτορας του τμήματος Βιολογίας κ. Μήτσαινας Γεώργιος και τα ξενάγησε στο Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Πατρών. Πιο συγκεκριμένα μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν το χώρο του μουσείου και τους δόθηκε η ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τις περισσότερες από 60 προθήκες του εκθετηρίου όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός ταριχευμένων ή με άλλο τρόπο συντηρημένων ζώων της ελληνικής, κατά βάση, πανίδας. Οι μαθητές για άλλη μια φορά μέσα από την εκπαιδευτική τους επίσκεψη στους χώρους του μουσείου εμπλούτισαν τις γνώσεις τους και προβληματίσθηκαν ως προς τη γενικότερη στάση που πρέπει να έχουν όλοι απέναντι στην ελληνική και την παγκόσμια φυσική κληρονομιά.

Ο κ. Μήτσαινας με εξαιρετική προθυμία και ευγένεια απάντησε σε όλες τις απορίες των μαθητών και τα προσκάλεσε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για τα εκθέματα του μουσείου μέσα από την προσωπική τους ενασχόληση.

A11 A22

Συμμετοχή του ΕΕΕΕΚ Πύργου σε ημερίδα για την Ανακύκλωση στο Γυμνάσιο Αρχαίας Ολυμπίας

Στο πλαίσιο της επίτευξης της αποδοτικότητας των πόρων μέσω καινοτόμων, ολοκληρωμένων συστημάτων ανακύκλωσης αποβλήτων για τις απομακρυσμένες περιοχές του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE14 PAVE the WAySTE και υλοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας συμμετέχει καθώς και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων κας. Τερζή.

Το ΕΕΕΕΚ Πύργου λαμβάνοντας μέρος στην προκήρυξη του μαθητικού διαγωνισμού ανακύκλωσης με τίτλο «Ανακύκλωση: Κύκλος Αναδημιουργίας» παρακολούθησε σήμερα σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Αρχαίας Ολυμπίας με ομιλήτρια την κα. Πλουμιστή Εύη, Περιβαλλοντολόγο και θέμα «Εκπαίδευση και Ευαισθητοποίηση των Μαθητών σε Θέματα Ανακύκλωσης».

1 2

To ΕΕΕΕΚ Πύργου παρακολούθησε την παράσταση «Τρίπλες και Τριπλέτες»

Σήμερα Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 το ΕΕΕΕΚ Πύργου παρακολούθησε την παράσταση «Τρίπλες και Τριπλέτες» μια παράσταση της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.  Πρόκειται για μια παράσταση σύγχρονου χορού και παρουσιάστηκε στο κλειστό γυμναστήριου του 2ου Γυμνασίου Πύργου ύστερα από παρότρυνση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Πύργου. Η παράσταση της χορογράφου Μέντης Μέγα μυεί τους εφήβους, με τρόπο πρωτότυπο και ανατρεπτικό, στα μεγάλα ερωτήματα της τέχνης, φέρνοντάς την «αντιμέτωπη» με τον συναρπαστικό κόσμο του αθλητισμού. Το «Τρίπλες και Τριπλέτες» αξιοποιεί τη συνθήκη των δημοφιλών reality shows επιβίωσης και επίδειξης ταλέντων, για να την ανατρέψει ολοκληρωτικά, άλλοτε σουρεαλιστικά, άλλοτε συγκινητικά και πολύ-πολύ χιουμοριστικά.
Ξεχάσαμε τους νικητές και τους ηττημένους, τον οπαδισμό και την εμπορευματοποίηση της δεξιότητας, τα στερεότυπα ομορφιάς και σωματικής ευεξίας. Στην τέχνη, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Εδώ, αντί για τις κοφτές τρίπλες ή τα καλάθια, άλλα πράγματα μετρούν.

 

1 2

3 6

7 8

9 10

4 5

To EEEEK Πύργου θα παρακολουθήσει την παράσταση “Τρίπλες και Τριπλέτες” της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση

To EEEEK Πύργου θα παρακολουθήσει την παράσταση “Τρίπλες και Τριπλέτες” της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, την Τρίτη 6.02.2018.

“Στέγη πηγαίνει στα… στάδια! Συγκεκριμένα, στα γήπεδα μπάσκετ και τα κλειστά γυμναστήρια δήμων και σχολείων της Αθήνας και της περιφέρειας. Η παράσταση της χορογράφου Μέντης Μέγα μυεί τους εφήβους, με τρόπο πρωτότυπο και ανατρεπτικό, στα μεγάλα ερωτήματα της τέχνης, φέρνοντάς την «αντιμέτωπη» με το συναρπαστικό κόσμο του αθλητισμού. Το Τρίπλες και Τριπλέτες αξιοποιεί τη συνθήκη των δημοφιλών reality shows επιβίωσης και επίδειξης ταλέντων, για να την ανατρέψει ολοκληρωτικά και πολύ χιουμοριστικά.

Ξεχάστε τους νικητές και τους ηττημένους, τον οπαδισμό και την εμπορευματοποίηση της δεξιότητας, τα στερεότυπα ομορφιάς και σωματικής ευεξίας. Στην τέχνη, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Εδώ, αντί για τα καλάθια, άλλα πράγματα μετρούν. Ή, όπως έλεγε ένα γκράφιτι, «η ποίηση είναι ένα extreme σπορ».”

tt tt1

Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΕΕΕΕΚ Πύργου στο Κτήμα Μερκούρη

Άλλη μια εκπαιδευτική δράση του ΕΕΕΕΚ Πύργου στέφτηκε με επιτυχία, αυτή τη φορά πραγματοποιώντας επίσκεψη στο Κτήμα Μερκούρη.

Το Κτήμα Μερκούρη είναι ένα παλιό αγρόκτημα με ιστορία πάνω από 150 χρόνια που δραστηριοποιείται στην παραγωγή οίνου και ελαιολάδου.

Ο κ. Χρήστος Κανελλακόπουλος μέλος της 4ης γενιάς της οικογένειας μας ξενάγησε με το μοναδικό του εγκάρδιο και φιλόξενο τρόπο στους ελαιώνες και αμπελώνες του κτήματος. Εκεί είχαν τη δυνατότητα οι μαθητές να θαυμάσουν το ωραίο κτήμα και να επισκεφτούν την αίθουσα συλλογής παλαιών αγροτικών μηχανημάτων και να γνωρίσουν από κοντά τη χρήση και τη σημασία τους.

Σε έναν μοναδικό υπαίθριο χώρο περιτριγυρισμένο από ψηλά πεύκα και με θέα το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου ο φιλόξενος οικοδεσπότης κέρασε αναψυκτικά και εδέσματα τα παιδιά.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη έκλεισε με τραγούδι και χορό των παιδιών με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.
Ήταν μια ιδιαίτερη εκπαιδευτική επίσκεψη την οποία ευχαριστήθηκαν ιδιαίτερα τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί.

dav 2a

3a dav

5a 6a

7a 8a

dav 10a

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Σκαφιδιάς

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν με τη συνοδεία των καθηγητών τους την Ιερά Μονή Σκαφιδιάς. Οι μαθητές προσκύνησαν στην εκκλησία και ξεναγήθηκαν στο δενδρόφυτο και μυρωδάτο προαύλιο χώρο. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις μοναχές για την υπέροχη φιλοξενία στο χώρο της Ιεράς Μονής. Ήταν μια ξεχωριστή ημέρα και μια μοναδική εμπειρία τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

IMG_20170610_134638image-0-02-05-3c450e0ca5b1d54e83236ac79f3f0e44cf7068622951804622d9b9236c708575-V

 

 

 

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Αλσύλιο Σπιάντζας

Το αλσύλιο της Σπιάντζας, επέλεξε το σχολείο μας, ΕΕΕΕΚ Πύργου για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Κοντά στη φύση, οι μαθητές, μαζί με τους καθηγητές, ενημερώθηκαν για Περιβαντολλογικά θέματα από την κ. Όλγα Βενιζέλου-Ρουβά, τον κ. Παναγιώτη Λάττα και τον κ. Διονήσιο Μπέλτσο.

all k. rouva5

Πιο συγκεκριμένα η κ. Όλγα Βενιζέλου-Ρουβά, δίδαξε στους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Πύργου πως να διασώσουν και να διαδόσουν παραδοσιακούς σπόρους καθώς επίσης και θέματα σχετικά με την αναδάσωση. Επίσης, παρουσίασε στους μαθητές με πολύ απλά λόγια έναν νέο τρόπο αναδάσωσης, την σπορά που γίνεται με μίγμα σπόρων τυλιγμένων σε στρώμα από αργιλόχωμα. Όπως, τόνισε ο συγκεκριμένος τρόπος σποράς, μπορεί να δώσει, στο άμεσο μέλλον, τη λύση για την αναβλάστηση των βουνών και λόφων! Φυσικά, τα λόγια της κ. Ρουβά τα έκαναν πράξη, χρησιμοποιώντας τους σπόρους που έφερε μαζί της, τυλιγμένους σε αργιλόχωμα και μαζί τους ανακάτεψαν με χώμα και τους έσπειραν μέσα στο αλσύλιο!

k. rouva2  k. rouva4 sporakia1sporakia2k. rouva6 k. rouva7 k. rouva8 k. rouva9

Ο κ. Παναγιώτης Λάττας και ο κ. Διονύσης Μπέλτσος μίλησε στα παιδιά για θέματα που αφορούν την ανακύκλωση και τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να ανακυκλώνουν. Επίσης ο κ. Μπέλτσος μοίρασε στα παιδιά ειδικές τσάντες ανακύκλωσης προκειμένου να αρχίσουν, εάν δεν το κάνουν ήδη, να προστατεύουν με την ανακύκλωση το περιβάλλον.

k1 ka2

Έπειτα στο χρόνο που απέμεινε οι μαθητές έπαιξαν στην παιδική χαρά και διασκέδασαν.

playing4 playing3

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Όλγα Βενιζέλου-Ρουβά, τον κ. κ. Παναγιώτη Λάττα και ο κ. Διονύση Μπέλτσο για τις πληροφορίες που προσέφεραν στους μαθητές του σχολείου μας, μετατρέποντας την ημέρα αυτή σε μία εποικοδομιστική δράση!

Στο Ξενοδοχείο “Aldemar”

Μία υπέροχη ξενάγηση και φιλοξενία μας προσέφεραν εργαζόμενοι του Aldemar και η κ. Χρύσα Στυλιανίδη, υπεύθυνη Ανθρωπίνου Δυναμικού και Ποιότητας.

all

Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Πύργου, βρέθηκαν στο χώρο του ξενοδοχείο, την Τετάρτη 08/06/2016, και ξεναγήθηκαν στον υπέροχο χώρο του ξενοδοχείου, εντυπωσιασμένοι από τους χώρους και την άψογη λειτουργία του!

Ευχαριστούμε την κ. Χρύσα Στυλιανίδη για την φιλοξενία και ξενάγηση!

Επίσκεψη στο “Κάστρο” στον Άγιο Ανδρέα

Επίσκεψη στο ¨Κάστρο¨ του Αγίου Ανδρέα, πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές και καθηγητές του ΕΕΕΕΚ Πύργου. Οι μαθητές μας, απόλαυσαν την φιλοξενία του υπευθύνουν του καταστήματος, τον οποίο και ευχαριστούν θερμά.

???????????????????????????????

 

 

 

 

Επίσης, έπαιξαν και διασκέδασαν με παιχνίδια τύπου σκυταλοδρομίας. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές διαγωνίστηκαν στο ποιος είναι το πιο γρήγορο γκαρσόνι, καθώς επίσης και στο ποιος φτάνει πιο γρήγορα στην παραλία, μαθαίνοντας συγχρόνως και τι θα πρέπει να έχουν μαζί τους για προστασία, από τον ήλιο.