Category Archives: Βραβεύσεις

Μαθητικός Διαγωνισμός Φωτογραφίας «Οι θησαυροί του κόσμου»

Την Τετάρτη 16 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής βραβείων για το Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας «Οι θησαυροί του κόσμου» στο 1o Γυμνάσιο Πύργου, που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας και την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων κα Τερζή Τίτα. Το σχολείο μας για ακόμη μια φορά με τη δυναμική συμμετοχή του και τις καλαίσθητες φωτογραφίες των μαθητών απέσπασε τρία βραβεία. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας κ. Δημητρέλλος Βασίλης, πολλοί Διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές από όλο τον Νομό Ηλείας. Το κοινό ενθουσιάστηκε με την προσπάθεια των μαθητών μας και τους χειροκρότησε όταν ανέβηκαν στη σκηνή να παραλάβουν τα βραβεία τους.

1ο Βραβείο στον διαγωνισμό της εκστρατείας ECOMOBILITY και FREE MOBILITY

Μια μεγάλη επιτυχία ήρθε για το ΕΕΕΕΚ Πύργου με τη συμμετοχή μας στη φετινή εκστρατεία ECOMOBILITY και FREE MOBILITY. Το ΕΕΕΕΚ Πύργου κατέλαβε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό, κερδίζοντας το κορυφαίο βραβείο για την εργασία του και το βραβείο μουσικής έκφρασης. Με ένα όμορφο και ζωηρό κοινό, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι μαθητές και καθηγητές που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα έζησαν από κοντά τη γιορτή των Εκστρατειών ECOMOBILITY και FREE MOBILITY.
Η Τελετή Απονομής των Βραβείων των εκστρατειών έγινε το Σάββατο 20 Απριλίου, με την παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και πολλών φίλων του σχολείου μας. Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ηλείας κ. Μάκης Μπαλαούρας, η Δρ. Ράνια Ηλιοπούλου, πρεσβευτής του Υπουργείου Εξωτερικών και οι Ηλείοι ποιητές Λίτσα Δημητροπούλου, Πάνος Κούρβας και Φωτεινή Αζαμοπούλου.
Η εργασία των μαθητών του σχολείου μας για την ελεύθερη μετακίνηση και πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα κέρδισε το πιο ζεστό χειροκρότημα και εντυπωσίασε τους κριτές του διαγωνισμού. Για ακόμη μια φορά οι μαθητές μας μαζί με τους καθηγητές τους, οι οποίοι συνεργάστηκαν ομαδικά καθ? όλη τη διάρκεια της χρονιάς, μας έκαναν υπερήφανους. Η συγκίνηση και η χαρά μας είναι μεγάλη!

(περισσότερα…)

Βράβευση έργων για το πρόγραμμα «Ανακύκλωση-Αναδημιουργία-Αειφορία»

Την Κυριακή 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η έκθεση έργων και η απονομή βραβείων του Μαθητικού Διαγωνισμού των Σχολικών Δραστηριοτήτων που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, με θέμα «Ανακύκλωση-Αναδημιουργία-Αειφορία». Στο διαγωνισμό πήραν μέρος πολλοί μαθητές από γυμνάσια και λύκεια της Ηλείας. Το σχολείο μας συμμετείχε με δυο πρωτότυπα έργα τα οποία και βραβεύτηκαν. Με ιδιαίτερη χαρά οι μαθητές μας παρέλαβαν τα βραβεία τους από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημητρέλλο και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κα Τερζή. Οι μαθητές μας εργάστηκαν ομαδικά μαζί με τις καθηγήτριές τους κα Γάζου Κατερίνα και κα Καλαντζή Δώρα για την υλοποίηση των έργων τους, μέσα από τα οποία θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών καθημερινής χρήσης

(περισσότερα…)

Δελτίο Τύπου

Τη Δευτέρα 26/11/18 στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση που οργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων με αφορμή την Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση το Ε.Ε.Ε.Εκ. Πύργου βραβεύτηκε στο πλαίσιο της βράβευσης Αθλητών με αναπηρία με διακρίσεις σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, σε Πανελλήνια, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Οι μαθητές μας συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια του σχολείου κα Αγγελική Πετρόγιαννη και τους καθηγητές τους ανέβηκαν στη σκηνή του Πολυχώρου Εκδηλώσεων ROYAL και παρέλαβαν με μεγάλη χαρά το βραβείο τους. Ακόμη, μας τίμησαν με την παρουσία τους η κα Μαριγούλα Μαργαρίτη, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, η κα Αγαθή Ρηγοποπούλου, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ του Ν. Ηλείας «Ήλις», ο κ. Παντελής Παπαναγιώτου, Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Μ.Α.με.Α., ο Σύλλογος Παραπληγικών Πύργου καθώς και ο ηλείος Παρολυμπιονίκης κ. Πολυχρόνης Χρονόπουλος τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ. Είμαστε περήφανοι για τους μαθητές μας και ευχόμαστε κι άλλες διακρίσεις στο μέλλον.

ekdilosi_patra01 ekdilosi_patra02 (περισσότερα…)