Category Archives: Δραστηριότητες

Συμμετοχή στην σχολική ημερίδα με θέμα «Εγκέφαλος…Τόσο Μικρός, Τόσο Μέγας»

Το σχολείο μας για μια ακόμη χρονιά συμμετείχε στη σχολική ημερίδα που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία για τις νευροεπιστήμες, το Πανεπιστήμιο Πατρών, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας και σχολεία της Ηλείας με θέμα «Εγκέφαλος…Τόσο Μικρός, Τόσο Μέγας», στην οποία παρουσίασε ενα θεατρικό δρώμενο για την έκφραση των συναισθημάτων. «Τα χρωματιστά μπαλόνια» των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Πύργου κέρδισαν το χειροκρότημα όλων όσων παρακολούθησαν αυτή την ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου. Οι μαθητές μας μαζί με τους καθηγητές τους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους γεμίζοντας τη σκηνή με χρώματα, συναισθήματα, μουσική και κίνηση! Η προσπάθεια τους ήταν συγκινητική και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

(περισσότερα…)

Ecomobility-FreeMobility 2019

Το πρωί της Πέμπτης 14 Μαρτίου το σχολείο μας πραγματοποίησε μια όμορφη εκδήλωση στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Ecomobility-FreeMobility 2019. Η διευθύντρια κα Αγγελική Πετρόγιαννη με ιδιαίτερη χαρά καλωσόρισε όλους τους καλούς φίλους του ΕΕΕΕΚ. Με το σχολείο μας για πρώτη φορά γίναμε μέρος αυτής της σπουδαίας εκστρατείας που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση των νέων για την προσέγγιση προβλημάτων της πόλης. Το πρόβλημα το οποίο ανέδειξαν οι μαθητές μας ήταν η δυσκολία πρόσβασης των ατόμων με κινητικές αναπηρίες στη θάλασσα. Οι μαθητές μας μαζί με τους καθηγητές τους παρουσίασαν το παράδειγμα του Seatrac (http://tobea.gr/), το οποίο προσφέρει την ελεύθερη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα, χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον στο οποίο εγκαθίσταται. Στην εκδήλωση μας τίμησε με την παρουσία του, τον οποίον ευχαριστούμε θερμά, ο εμπνευστής και εκκινητής του Seatrac, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Αχαΐας και τ. Αντινομάρχης Αχαΐας, κ. Γεράσιμος Φεσσιάν όπου μας μίλησε για το σπουδαίο αυτό επίτευγμα αλλά και γενικότερα για την κουλτούρα και την παιδεία των ανθρώπων όσον αφορά την ελεύθερη πρόσβαση όλων στην θάλασσα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα μικρό θεατρικό από τα παιδιά δείχνοντας με συμβολικό τρόπο την αναγκαιότητα της εύκολης μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία. Ακόμη, η ομάδα των μαθητών είχε φτιάξει ένα τραγούδι το οποίο και παρουσίασε στη σκηνή με συνοδεία σαξόφωνου και αρμόνιου. Όλη η εκδήλωση αποδόθηκε και στη νοηματική γλώσσα.
Η κα Χριστιάνα Πειρασμάκη, υπεύθυνη των Επιτροπών Αξιολόγησης χάρισε στα παιδιά μας συμβολικά αναμνηστικά δώρα. Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Πύργου κα Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου κ. Λάμπης Αριστειδόπουλος με τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιάννη Πλεμμένο, ο Αξιωματικός της Τροχαίας Πύργου κ. Δημήτρης Κίτσος, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΙΔΕ Ηλείας κα Τίτα Τερζή και ο Γραμματέας του Σωματείου Παραπληγικών-Κινητικά Αναπήρων ΠΕ Ηλείας και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Παπανικολόπουλος μαζί με τον Ταμία και επίσης υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιάννη Πετρόπουλο.
Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και έδωσαν το πιο ζεστό τους χειροκρότημα για τη συγκινητική και αξιέπαινη προσπάθεια των παιδιών μας.

(περισσότερα…)

Διαγωνισμός «Ανακύκλωση – Αναδημιουργία – Αειφορία»

Για τον Διαγωνισμό «Ανακύκλωση – Αναδημιουργία – Αειφορία», τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Πύργου θα συμμετέχουν με δύο πρωτότυπες και δημιουργικές ιδέες. Ένα χάρτη με ανάγλυφα ανακυκλώσιμα υλικά και επεξηγήσεις στην γλώσσα Braille, που παρουσιάζει τους δήμους του νομού Ηλείας. Το δεύτερο έργο είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι μαθησιακού χαρακτήρα με συνώνυμες λέξεις. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι ανακυκλώσιμα και μέσα από αυτή τη διαδικασία, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την έννοια της ανακύκλωσης και έμαθαν να επαναχρησιμοποιούν υλικά.
Η διαδικασία της δημιουργίας ήταν ευχάριστη και ενίσχυσε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών.

anakiklosi_2019_pick1 anakiklosi_2019_pick2 (περισσότερα…)

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

Θερμά συγχαρητήρια για την ωραία εμφάνιση του ΕΕΕΕΚ Πύργου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Οι μαθητές μας πήραν το πιο ζεστό χειροκρότημα και για ακόμα μια φορά, μας έκαναν περήφανους. Η συγκίνηση όλων μας, δεν περιγράφεται και τα λόγια πολύ μικρά για να αποδώσουν τα συναισθήματα! Τα παιδιά μας αξίζουν ένα πολύ μεγάλο μπράβο!!!! Συγχαρητήρια και στους συναδέλφους που τα συνόδευαν!!! Ζήτω η Ελλάδα μας!!! Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!!!

28okt2 28okt3 (περισσότερα…)

Επίσκεψη στις αθλητικές εγκαταστάσεις Ferekidis F.C. Football Club

Σήμερα Τετάρτη 17/10/18 το σχολείο μας επισκέφτηκε τις αθλητικές εγκαταστάσεις Ferekidis F.C. Football Club στον Πύργο. Ύστερα από την απαιτούμενη προθέρμανση παίξαμε ποδόσφαιρο, τρέξαμε στο γήπεδο, κάναμε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες και όλοι μαζί απολαύσαμε τον καταπληκτικό ήλιο. Ήταν μια όμορφη μέρα που μας γέμισε χαρά και ενέργεια. Ευχαριστούμε πολύ για την παραχώρηση του χώρου και τη ζεστή φιλοξενία!

ferekidis1 ferekidis2 (περισσότερα…)

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Σήμερα Τρίτη 16/10/2018 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής οι μαθητές μας από το Εργαστήριο Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής παρασκεύασαν νόστιμες και υγιεινές μπάρες δημητριακών. Ήταν άλλη μια πολύ δημιουργική και συνάμα επιμορφωτική δραστηριότητα καθώς οι μαθητές είχαν την ευκαιρία με απλά υλικά να δημιουργήσουν ένα υγιεινό κολατσιό και ταυτόχρονα να γνωρίσουν τις ευεργετικές ιδιότητες των δημητριακών. Στη συνέχεια η εκπαιδευτικός του σχολείου μας κ. Κατερίνα Κυτίδου πραγματοποίησε παρουσίαση στους μαθητές με θέμα «Μεσογειακή Διατροφή», ώστε οι μαθητές να υιοθετήσουν καλές πρακτικές στην καθημερινή τους διατροφή. Έτσι, η σημερινή σχολική μας μέρα έκλεισε με τον πιο γευστικό τρόπο καθώς και οι μαθητές των υπόλοιπων εργαστηρίων δοκίμασαν τις μπάρες δημητριακών που με πολύ χαρά έφτιαξαν οι συμμαθητές τους!

diatrofi1 diatrofi2 (περισσότερα…)

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018

Σήμερα Παρασκευή 12/10/2018 στο σχολείο μας γιορτάσαμε την 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018! Με σύνθημα «Ας κινηθούμε» φορέσαμε τα αθλητικά μας κι όλοι μαζί πήραμε μέρος στις οργανωμένες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο και στο γήπεδο του σχολείου μας! Θέμα των δραστηριοτήτων ήταν «η σύνδεση των κύκλων της ολυμπιακής σημαίας με το σχολείο μας-ευ αγωνίζεσθαι». Οι μαθητές μας πήραν μέρος σε «χορευτικό», «bowling», «σκυταλοδρομία», «μπάσκετ», «ανθρώπινη κρεμάστρα», «βόλεϊ» και τέλος στο «κυνήγι των χαμένων ολυμπιακών κύκλων». Σκοπός αυτών των δραστηριοτήτων ήταν οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με έναν υγιή τρόπο ζωής και να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα της άσκησης. Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης φώτισε τα πρόσωπά μας με όμορφα χαμόγελα!

ath1 ath2 (περισσότερα…)

Θεατρική βραδιά για το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πύργου

Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πύργου έδωσαν το παρόν στην τελετή βράβευσης του 2ου Μαθητικού Διαγωνισμού Θεάτρου που πραγματοποιήθηκε στην Αμαλιάδα πλαισιώνοντας την εκδήλωση με ένα θεατρικό δρώμενο- έκπληξη βασισμένο στην υπέροχη ιστορία αγάπης του Μάνου Χατζιδάκι, «Το νησί των συναισθημάτων». Η παράσταση των μαθητών μάγεψε κυριολεκτικά και συγκίνησε το κοινό και την κριτική επιτροπή που απαρτιζόταν από καταξιωμένους καλλιτέχνες και, συγκεκριμένα τους ηθοποιούς Νικήτα Τσακίρογλου και Χρυσούλα Διαβάτη, τη χορογράφο Άρτεμις Ιγνατίου και το συνθέτη, Γιώργο Βούκανο. Ήταν μια υπέροχη εκδήλωση που έδωσε την αφορμή στους μαθητές να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους μέσα από μια διαδικασία που ενισχύει την αυτοέκφραση και τη δημιουργική συνεργασία. Οι μαθητές απόλαυσαν τη συμμετοχή τους και στο τέλος, φωτογραφήθηκαν και συνομίλησαν ενθουσιασμένοι με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες!

nnn φωτο_θεα

Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πύργου γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2018

Η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό». Με αφορμή το θέμα του φετινού εορτασμού, οι μαθητές του Εργαστηρίου Πληροφορικής επισκέφτηκαν τις ιστοσελίδες μερικών από τα πιο διάσημα μουσεία της Ελλάδας, αλλά και του κόσμου, όπως το Μουσείο της Ακρόπολης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Μουσείο Μπενάκη, το Βρετανικό Μουσείο, του Μουσείο του Λούβρου, το Μουσείο Van Gogh και το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, το οποίο είναι το τιμώμενο μουσείο για το 2018, στο πλαίσιο της ειδικής θεματικής της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Τα Μουσεία κατέχουν σήμερα κομβικό ρόλο στις σχέσεις που δημιουργούνται μέσω του διαδικτύου, ενώ παράλληλα αποτελούν το επίκεντρο πολλών και διαφορετικών κοινωνικών δικτύων.Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα εκθέματα των μουσείων, αλλά και τις ειδικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί με αφορμή την συγκεκριμένη ημέρα.

M1 M2

m3 m4

m5 m6

m7 m8 m9

 

Σημαντικές διακρίσεις για τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πύργου στους αγώνες Special Olympics στο Λουτράκι

Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι αγώνες των Special Olympics στο Λουτράκι! Οι μαθητές μας για άλλη μια φορά μας έκαναν υπερήφανους κερδίζοντας μετάλλια δίνοντας έναν πολύ ωραίο αγώνα. Τα μετάλλια μας που πήραμε αναλυτικά είναι:

Παναγιώτης Αττίκος – χρυσό στο στίβο
Νίκος Ασβεστάς – ασημένιο στο στίβο
Μαρία Έλλη Γερασιμοπούλου – χάλκινο στην επιτραπέζια αντισφαίριση
Αθανασία Μαραθιά – 4η θέση στην επιτραπέζια αντισφαίριση
Μάνθα Ντίνου – 5η θέση στο στίβο

Θερμά συγχαρητήρια στους υπέροχους μαθητές μας.

1 2 3

To EEEEK Πύργου λέει ΟΧΙ στο Bullying

Στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στο EEEEK Πύργου για την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Κατά της Βίας στο σχολείο, οι μαθητές του Εργαστηρίου Πληροφορικής, φωτογραφήθηκαν θέλοντας να δώσουν και αυτοί με τον τρόπο τους το μήνυμα κατά της σχολικής, αλλά και κάθε είδους βίας.
Όλοι εμείς, στο ΕΕΕΕΚ Πύργου αγκαλιάζουμε και σεβόμαστε τη διαφορετικότητα και λέμε Όχι σε κάθε μορφή βίας, είτε αυτή είναι σωματική, λεκτική, είτε ψυχολογική.

2 3 4 6 8 A1_ A5 A7

“Μαρτάκια” για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του ΕΕΕΕΚ Πύργου

Το ΕΕΕΕΚ Πύργου τίμησε και φέτος το έθιμο με τα «μαρτάκια». Χθες, 1η Μαρτίου, μαθητές του σχολείου μας έφτιαξαν «μαρτάκια» για τους ίδιους αλλά και τους εκπαιδευτικούς στο Εργαστήριο της Αυτόνομης Διαβίωσης. Καλό μήνα σε όλους.

1 2
3  4

Γιορτή στο ΕΕΕΕΚ Πύργου για να τιμήσουμε τους μαθητές μας που βραβεύτηκαν στα Special Olympics Hellas στο Ναύπλιο.

Στο πλαίσιο της επιτυχίας που βίωσαν οι μαθητές στα Special Olympic που διοργανώθηκαν στο Ναύπλιο από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου 2017, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πύργου διοργάνωσαν προς τιμήν τους γιορτή θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τους τιμήσουν. Πιο συγκεκριμένα, η γιορτή περιελάμβανε μουσική καθώς και εδέσματα που τα ίδια τα παιδιά δημιούργησαν στο πλαίσιο του μαθήματος της μαγειρικής, στο εργαστήριο του σχολείου. Οι αθλητές , που συμμετείχαν στους αγώνες, μετέφεραν τις μοναδικές εμπειρίες τους στα υπόλοιπα παιδιά και εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμμετέχουν ξανά σε τέτοιου είδους αγώνες.

Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ  Πύργου που συμμετείχαν στους αγώνες βίωσαν το αγαθό της επιβράβευσης μέσα από τη συμμετοχή τους καλλιεργώντας, με αυτό τον τρόπο, την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας τους. Οι συμμετέχοντες και νικητές στα Special Olympic είναι οι :

Aττίκος Παναγιώτης – Χρυσό μετάλλιο

Γερασιμοπούλου Μαρία Έλλη – Χάλκινο μετάλλιο

Μαραθιά Αθανασία – 4η στην κατηγορία της

Σιγούρος Στέφανος – 4ος στην κατηγορία του

DSCN1802.JPG