Category Archives: ΕΕΕΕΚ Επιχειρείν

Η Εικονική Επιχείρηση “Άθυρμα” του ΕΕΕΕΚ Πύργου στο ΣΕΝ 2019

Για μια ακόμη χρονιά το σχολείο μας κέρδισε τις εντυπώσεις με τη συμμετοχή του στην Έκθεση Νεανικής Επιχειρηματικότητας για Νέους, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 στο «The Mall Athens» στο Μαρούσι. Η εικονική επιχείρηση του σχολείου μας με την επωνυμία «ΑΘΥΡΜΑ» περιελάμβανε μουσειακά αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών φτιαγμένα με πηλό. Οι μαθητές μας ταξίδεψαν στην Αθήνα συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ κ. Αγγελική Πετρόγιαννη και τους καθηγητές τους για να υποστηρίξουν και να διαφημίσουν την επιχείρησή μας και τα κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο.
Στην έκθεση μας τίμησαν με την παρουσία τους: ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ.κ. Δανιήλ, ο Βουλευτής Ηλείας κ. Μπαξεβανάκης, ο Βουλευτής Ηλείας κ. Κουτσούκος, η Βουλευτής Ηλείας κα Γεωργοπούλου Σαλτάρη, οι υποψήφιοι Βουλευτές Ηλείας κ. Καλαματιανός, κ. Καλάκος και κ. Κοντογιάννης, η πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπία-Ήλιδα κα Χίντζιου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Χατζηδάκης, η Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ κα Κεραμέως, ο Ηλείος παραολυμπιονίκης Χρονόπουλος, η κα Τίτα Τερζή, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και Σύμβουλός μας στο ΣΕΝ, ο κ. Γιώργος Δόξας, η κα Ελένη Μπερτσάτου, συγγραφέας καθώς και πολλοί άλλοι φίλοι και φίλες. Ακόμη, θερμά συγχαρητήρια δεχτήκαμε και από την πρόεδρο του ΣΕΝ κα Μαρία Γιαννέτου.
Η δουλειά μας ήταν κατά κοινή ομολογία καταπληκτική. Επιστρέψαμε στον Πύργο με τις αποσκευές μας γεμάτες αγάπη και θαυμασμό από όλους καθώς οι μαθητές μας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την προώθηση των προϊόντων μας. Είμαστε συγκινημένοι για την προσπάθειά τους και πολλοί περήφανοι για τους μαθητές μας.

athirma athirma (περισσότερα…)

Αρωματικά σαπούνια στο ΕEEEK Πύργου

Οι δημιουργίες συνεχίζονται με πολύ γοργό ρυθμό στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου. Σήμερα επισκέφτηκε το σχολείο μας ο γνωστός επαγγελματίας της περιοχής Χρήστος Πανουτσόπουλος ιδιοκτήτης της επιχείρησης « Άρωμα Σαπουνιού» ο οποίος με πολύ μεράκι και αγάπη εργάστηκε με τους μαθητές για την παρασκευή αρωματικών σαπουνιών  σε υπέροχα και πολύ δελεαστικά σχέδια.

Είναι γνωστό ότι οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες παρέχουν τεράστιες ευκαιρίες στα παιδιά προκειμένου να ενισχύσουν και να εξασκήσουν τη δημιουργικότητά τους με αποτέλεσμα να επωφελούνται. Επίσης, οι τέχνες χτίζουν την αυτοπεποίθηση επειδή δεν υπάρχει μόνο ένας σωστός τρόπος για να κάνεις τέχνη. Με αυτό τον τρόπο κάθε παιδί μπορεί να αισθανθεί περήφανο για τις πρωτότυπες καλλιτεχνικές δημιουργίες του ακόμα και αν αντιμετωπίζει σωματικές, συναισθηματικές ή μαθησιακές προκλήσεις.

Έτσι για άλλη μια φορά οι μαθητές του σχολείου μας είχαν τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουν τις καλλιτεχνικές  τους ανησυχίες και να εντρυφήσουν σε έναν κόσμο πλημμυρισμένο από αρώματα. Στο εργαστήριο λοιπόν του σχολείου μας παρασκευάστηκε αρωματικό σαπούνι όχι μόνο με την καθοδήγηση του κ Πανουτσόπουλου αλλά και με τη χορηγία δικών του υλικών που παρείχε με πολλή αγάπη στο σχολείο μας.

DSCN2546.JPG DSCN2549 DSCN2550 DSCN2554.JPG

DSCN2548DSCN2541

Επίσκεψη κας. Ρεβέκκας Κολλιοπούλου στο ΕΕΕΕΚ Πύργου

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πύργου το επισκέφτηκε η κα Ρεβέκκα Κολλιοπούλου εκπαιδευτικός στο ΕΠΑΛ Κρεστένων, επισκέπτρια Υγείας, εξαιτίας της αγάπης της για τα παιδιά και της αγάπης της για προσφορά. Έτσι τις ώρες που είχε κενό στο ΕΠΑΛ, ήρθε στο χώρο του σχολείου και δίδαξε στα παιδιά την τέχνη του χειροποίητου κολιέ με νήματα, χάντρες και με περίεργα δεσίματα. Τα παιδιά αγκάλιασαν με πολλή αγάπη και αυτή τη δράση που τους προσέφερε το σχολείο και ξεδίπλωσαν για άλλη μια φορά το δημιουργικό τους ταλέντο και την καλλιτεχνική τους πλευρά. Έτσι παρέχεται η δυνατότητα στους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου μέσα στους κόλπους του σχολικού περιβάλλοντος να αναπτύξουν την καινοτόμο σκέψη τους, την επιχειρηματικότητα τους καθώς και την πρακτική εφαρμογή βασικών λειτουργιών με βιωματικό τρόπο.

DSCN2503 DSCN2506 DSCN2511.JPG DSCN2518 DSCN2520

Άλλη μια δημιουργική ημέρα στο ΕΕΕΕΚ Πύργου

Σήμερα επισκέφτηκε το ΕΕΕΕΚ Πύργου  ο  γνωστός επαγγελματίας που ειδικεύεται στο χώρο των βοτάνων κος Παναγιώτης Καπώνης  και μύησε τα παιδιά στην τέχνη παραγωγής σαμπουάν και αφρόλουτρων με πολύ υγιεινά βότανα .

Τα παιδιά είχαν συλλέξει βότανα, όπως δάφνη, άγριο τριαντάφυλλο, καλέντουλα και άλλα  από τον κήπο του σχολείου προχώρησαν στην παρασκευή βιολογικού σαμπουάν και αφρόλουτρου με την καθοδήγηση του .

Έτσι πλέον οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα άλλη μια μέρα να περάσουν δημιουργικά στο χώρο του σχολείου  και να αποκτήσουν γνώσεις χρήσιμες για την καθημερινότητα τους. 

DSCN2470.JPG DSCN2477

Παρασκευή παραδοσιακού παστελιού στο ΕΕΕΕΚ Πύργου

Στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου σήμερα ήρθε ο κ. Γιάννης Παπαδάτος πρόεδρος Νομαρχιακού συλλόγου ΑΜΕΑ «Ίλις» ο οποίος ασχολείται μεταξύ άλλων και με την παραγωγή παραδοσιακού παστελιού . Ο κος Παπαδάτος αφού εξήγησε αναλυτικά την αναγκαιότητα για τη χρήση αγνών προϊόντων μετέπειτα έδειξε την διαδικασία παρασκευής παραδοσιακού παστελιού στα παιδιά όπου με τη βοήθειας του το παρασκεύασαν. Οι μαθητές αφού γεύτηκαν τα εδέσματα παρακάλεσαν τον κ Παπαδάτο να επισκεφτεί και πάλι το σχολείο μας για να τα ταξιδέψει στις ομορφιές και στα μυστικά της παραδοσιακής κουζίνας.

1 2 3

Ημέρα Δημιουργίας στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου

Σήμερα το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου επισκέφτηκε η κα Όλγα Βενιζέλου ?Ρουβά  ιδρύτρια της ομάδας Παραδοσιακών Σπόρων Πύργου Ηλείας όπου με τις γνώσεις της προσπάθησε να μεταλαμπαδεύσει την αγάπη της για τα αρωματικά φυτά και τους σπόρους και στα παιδιά. Πιο αναλυτικά, αφού εξήγησε  για τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων στα παιδιά τους έδειξε, πως να παρασκευάζουν αρωματικά φυτά και να χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους ανάλογα με τη χρήση τους. Τα παιδιά με τη βοήθεια της κας Ολγας και των εκπαιδευτικών τους   έφτιαξαν κεραλοιφές με βάση το  αγνό κερί μέλισσας καθώς και το παρθένο λάδι του τόπου μας. Επίσης έφτιαξαν κεραλοιφές με αρωματικά φυτά όπως λεβάντα, χαμομήλι, καλέντουλα, καντούρι, μελισσόχορτο κ.α

Οι μαθητές  εμπέδωσαν και ευχαριστήθηκαν για την όλη διαδικασία και ενεπλάκησαν βιωματικά με την εκπαιδευτική διαδικασία και προσκάλεσαν την κα Όλγα να επισκεφτεί ξανά το σχολείο μας και να τα μυήσει στα μικρά μυστικά που κρατά κρυμμένα η φύση στους κόλπους της.

DSCN2334.JPG DSCN2355.JPG DSCN2397.JPG DSCN2441 DSCN2445reeteerterterterte

Συμμετοχή στις Γιορτές Πύργου

Την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα άνοιξε η αυλαία για τις «Γιορτές Πύργου 2016». Ένα τριήμερο φεστιβάλ με έμφαση στα ηλειακά προϊόντα και στην τοπική κουζίνα. Όλοι όσοι επισκεφτήκατε την έκθεση είχατε την ευκαιρία να γνωρίσετε γεύσεις και προϊόντα απ? όλη την Ελλάδα.

Το σχολείο μας με αφορμή το εργαστήριο μαγειρικής, καθώς και την εικονική επιχείρηση “ηλΕΕΕΕΚες Παραγωγές” συμμετείχε στο φεστιβάλ με την παραγωγή προϊόντων που α) έχουν ως βάση το λάδι β) έχουν ως βάση τα φρούτα της περιοχής μας (μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, λικέρ).

 

 

 

 

 

  • Το τμήμα της Κηπουρικής ασχολήθηκε με την παραγωγή αρωματικών φυτών και με την ανθοκομία.
  • Το τμήμα της Αυτόνομης Διαβίωσης συνέβαλε στην προσπάθεια των δύο άλλων τμημάτων και συμμετείχε με τις δικές του χειρωνακτικές δημιουργίες.
  • Τα τμήματα, τέλος, της Πληροφορικής και της Γραμματειακής Υποστήριξης είχαν αναλάβει την διαφημιστική προώθηση της επιχείρησης. Δημιούργησαν το λογότυπο της επιχείρησης, τις ετικέτες των προϊόντων, τα διαφημιστικά φυλλάδια και διαχειρίστηκαν τα οικονομικά της επιχείρησης.

Το Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Πύργου, Γιώργος Βασιλακόπουλος. Το Σαββατοκύριακο 2-3/04 το Φεστιβάλ λειτούργησε από τις 10 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

 

 

 

 

Εμείς, το ΕΕΕΕΚ Πύργου, είμασταν εκεί και για να σας κεράσουμε!!!

Συμμετοχή στο ΣΕΕΝ

Φέτος το ΕΕΕΕΚ Πύργου συμμετείχε μαζί με άλλα 100 σχολεία πανελλαδικά στην 10η Μαθητική Εμπορική Έκθεση του ΣΕΝ.

 

 

 

 

 

Η ιδέα για αυτή την επιχείρηση δημιουργήθηκε όταν για πρώτη φορά πήραμε στα χέρια μας το πρώτο μπουκάλι λάδι που προήλθε από τα ελαιόδεντρα που βρίσκονται στην αυλή του σχολείου μας.

Μέσα από όλη αυτή την προσπάθεια θα θέλαμε να κάνουμε γνωστές και να προβάλουμε τις δημιουργίες μας, να αναδείξουμε και να προωθήσουμε τα τοπικά προϊόντα και να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι όλες οι μαθητικές ομάδες μπορούν με τη συνεργασία και την κατάλληλη στήριξη και καθοδήγηση να πετύχουν υψηλούς στόχους.

Σύνδεσμος σχετικός με το ΣΕΕΝ: Έφηβοι Επιχειρηματίες από 100 σχολεία της Ελλάδος

Συσκευασία προϊόντων

Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ μαζί με τους καθηγητές τους, συσκευάσανε τα προϊόντα που παρασκευάσανε στο εργαστήρι Μαγειρικής και Καλλιτεχνικών προκειμένου την διανομή και πώληση στα πλαίσιο του “ΕΕΕΕΚ Επιχειρείν”.

Κατασκευή Κοσμημάτων

Στα πλαίσια του ?Αγωγή σταδιοδρομίας? και του ?ΕΕΕΕΚ Επιχειρείν? κατασκευαστήκαν από τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ κοσμήματα από τσόχα.

Παρασκευή “Λικέρ”

Στα πλαίσια του ?Αγωγή σταδιοδρομίας? και του ?ΕΕΕΕΚ Επιχειρείν? παρασκευάστηκαν στο εργαστήριο Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής λικέρ.