Category Archives: Εκδηλώσεις

“Αγιασμός στο ΕΕΕΕΚ Πύργου για την σχολική χρονιά 2020-2021”

Σήμερα 16 Σεπτεμβρίου 2020 τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός στη σχολική μονάδα μας με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους παρουσία Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ηλείας κ.κ. Αθανασίου Μπαχού και του πρεσβυτέρου κ. Πάπαρη. Παρευρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους:

  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ.  Βασίλειος Γιαννόπουλος
  • Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Παπαδημητρίου
  • Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Πύργου κ. Βαρελάς
  • Ο  Πρόεδρος της κοινότητας Βυτιναΐικων κ. Τσαφάρας
  • Η  Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Αμεα “Ήλις” κα. Ρηγοπούλου
  • Ο  Πρόεδρος  του Συλλόγου Γονέων κ. Μπόμπα.

Απηύθηναν ευχές για μια καλή, δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο σε μαθητές , εκπαιδευτικούς και γονείς. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ηλείας κ.κ. Αθανάσιος Μπαχός τόνισε ότι τα παιδιά του ειδικού σχολείου δεν είναι παιδιά ενός κατώτατου Θεού αλλά είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας. Μια άποψη που όλοι πρέπει να ενστερνιστούμε όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη.

Τέλος ελπίζουμε ότι θα φροντίσουν να ολοκληρωθεί η προσπάθεια στέγασης του σχολείου μας , όπως μας υποσχέθηκαν.

Γιορτή λήξης του σχολικού έτους 2018-19!

Με τον πιο όμορφο τρόπο τελείωσε η σχολική χρονιά για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πύργου. Σήμερα, τελευταία μέρα της σχολικής χρονιάς όλοι μαζί πραγματοποιήσαμε στο χώρο του σχολείου μια ξεχωριστή γιορτή για τη λήξη της φετινής χρονιάς. Οι μαθητές μας παρέα με τους καθηγητές τους παρουσίασαν στους γονείς και φίλους που βρέθηκαν κοντά μας ένα σύντομο θεατρικό και τραγούδησαν καλοκαιρινά τραγούδια. Η Διευθύντρια του σχολείου μας, κ. Αγγελική Πετρόγιαννη ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς Καλό Καλοκαίρι, αποχαιρέτισε με τον πιο εγκάρδιο και συγκινητικό τρόπο τους μαθητές οι οποίοι αποφοιτούν φέτος από το σχολείο μας και ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά με τους υπόλοιπους.

Άλλη μία χρονιά έφτασε στο τέλος της και το σχολείο μας, προσπάθησε να υπηρετήσει ξανά, με συνέπεια και ενθουσιασμό το όραμα του, για ένα καλύτερο σχολείο που θα σέβεται τους μαθητές του. Καλό Καλοκαίρι σε όλους και ραντεβού το Σεπτέμβρη για μια νέα δημιουργική χρονιά!

Στη γιορτή της λήξης του σχολικού έτους, παρευρέθηκαν και γονείς, ενώ στο τέλος, προσφέρθηκαν κεράσματα και παγωτίνια. Επίσης, αποχαιρετήσαμε τους μαθητές που ολοκλήρωσαν τον κύκλο σπουδών τους με ευχάριστο και συγκινητικό τρόπο.

Συμμετοχή στην σχολική ημερίδα με θέμα «Εγκέφαλος…Τόσο Μικρός, Τόσο Μέγας»

Το σχολείο μας για μια ακόμη χρονιά συμμετείχε στη σχολική ημερίδα που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία για τις νευροεπιστήμες, το Πανεπιστήμιο Πατρών, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας και σχολεία της Ηλείας με θέμα «Εγκέφαλος…Τόσο Μικρός, Τόσο Μέγας», στην οποία παρουσίασε ενα θεατρικό δρώμενο για την έκφραση των συναισθημάτων. «Τα χρωματιστά μπαλόνια» των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Πύργου κέρδισαν το χειροκρότημα όλων όσων παρακολούθησαν αυτή την ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου. Οι μαθητές μας μαζί με τους καθηγητές τους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους γεμίζοντας τη σκηνή με χρώματα, συναισθήματα, μουσική και κίνηση! Η προσπάθεια τους ήταν συγκινητική και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

(περισσότερα…)

Πασχαλινή Γιορτή!

Στο σχολείο μας πραγματοποιήσαμε μια μικρή σεμνή εκδήλωση εν όψει της εορτής του Πάσχα. Οι μαθητές είπαν ποιήματα, τραγούδησαν και πήραν τις λαμπάδες και τα πασχαλινά τους κουλουράκια. Ευχόμαστε σε όλους Καλή Ανάσταση!

(περισσότερα…)

Πρόγραμμα εκδήλωσης σχολικής ημερίδας με θέμα: «Εγκέφαλος…Τόσο Μικρός, Τόσο Μέγας»

Στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο» το ΕΕΕΕΚ Πύργου συμμετέχει στη σχολική ημερίδα με θέμα: «Εγκέφαλος…Τόσο Μικρός, Τόσο Μέγας», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ. στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου. Το σχολείο μας θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο θεατρικό δρώμενο για τα συναισθήματα «Τα χρωματιστά μπαλόνια» βασισμένο στο βιβλίο της Κάτιας Πινό «Το κόκκινο μπαλόνι της μασκαρούς Χαράς». Σας περιμένουμε όλους!

Επίσκεψη αγάπης στο ίδρυμα «Νέα Βασιλειάδα» Πύργου

Σήμερα ομάδα μαθητών του ΕΕΕΕΚ Πύργου συνοδευόμενη από τη Διευθύντρια κα Πετρόγιαννη Αγγελική και τους εκπαιδευτικούς κ. Χαρίτο Βαγγέλη, κα Γάζου Κατερίνα, κ. Γρηγορόπουλο Φώτη και κα Παπιδά Μαρία επισκέφτηκαν το ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας προκειμένου να τραγουδήσουν επετειακά τραγούδια εν όψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Οι τρόφιμοι υποδέχτηκαν με πολλή χαρά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και υπήρχε ένα πολύ όμορφο κλίμα.

(περισσότερα…)

Ecomobility-FreeMobility 2019

Το πρωί της Πέμπτης 14 Μαρτίου το σχολείο μας πραγματοποίησε μια όμορφη εκδήλωση στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Ecomobility-FreeMobility 2019. Η διευθύντρια κα Αγγελική Πετρόγιαννη με ιδιαίτερη χαρά καλωσόρισε όλους τους καλούς φίλους του ΕΕΕΕΚ. Με το σχολείο μας για πρώτη φορά γίναμε μέρος αυτής της σπουδαίας εκστρατείας που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση των νέων για την προσέγγιση προβλημάτων της πόλης. Το πρόβλημα το οποίο ανέδειξαν οι μαθητές μας ήταν η δυσκολία πρόσβασης των ατόμων με κινητικές αναπηρίες στη θάλασσα. Οι μαθητές μας μαζί με τους καθηγητές τους παρουσίασαν το παράδειγμα του Seatrac (http://tobea.gr/), το οποίο προσφέρει την ελεύθερη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα, χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον στο οποίο εγκαθίσταται. Στην εκδήλωση μας τίμησε με την παρουσία του, τον οποίον ευχαριστούμε θερμά, ο εμπνευστής και εκκινητής του Seatrac, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Αχαΐας και τ. Αντινομάρχης Αχαΐας, κ. Γεράσιμος Φεσσιάν όπου μας μίλησε για το σπουδαίο αυτό επίτευγμα αλλά και γενικότερα για την κουλτούρα και την παιδεία των ανθρώπων όσον αφορά την ελεύθερη πρόσβαση όλων στην θάλασσα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα μικρό θεατρικό από τα παιδιά δείχνοντας με συμβολικό τρόπο την αναγκαιότητα της εύκολης μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία. Ακόμη, η ομάδα των μαθητών είχε φτιάξει ένα τραγούδι το οποίο και παρουσίασε στη σκηνή με συνοδεία σαξόφωνου και αρμόνιου. Όλη η εκδήλωση αποδόθηκε και στη νοηματική γλώσσα.
Η κα Χριστιάνα Πειρασμάκη, υπεύθυνη των Επιτροπών Αξιολόγησης χάρισε στα παιδιά μας συμβολικά αναμνηστικά δώρα. Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Πύργου κα Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου κ. Λάμπης Αριστειδόπουλος με τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιάννη Πλεμμένο, ο Αξιωματικός της Τροχαίας Πύργου κ. Δημήτρης Κίτσος, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΙΔΕ Ηλείας κα Τίτα Τερζή και ο Γραμματέας του Σωματείου Παραπληγικών-Κινητικά Αναπήρων ΠΕ Ηλείας και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Παπανικολόπουλος μαζί με τον Ταμία και επίσης υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιάννη Πετρόπουλο.
Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και έδωσαν το πιο ζεστό τους χειροκρότημα για τη συγκινητική και αξιέπαινη προσπάθεια των παιδιών μας.

(περισσότερα…)

Επίσκεψη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού στο ΕΕΕΕΚ Πύργου

Την Τετάρτη, 12/12/2018, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός επισκέφτηκε το ΕΕΕΕΚ Πύργου εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων. Οι μαθητές είχαν ετοιμάσει ένα μικρό θεατρικό που το παρουσίασαν στον Σεβασμιότατο και τραγούδησαν όλοι μαζί χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα. Ήταν μια πολύ συγκινητική εκδήλωση, αγάπης και χαράς. Ο Σεβασμιότατος μίλησε, όπως πάντα με πολλή αγάπη, στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς. Στο τέλος, οι μαθητές πρόσφεραν στον Σεβασμιότατο κηπευτικά από το λαχανόκηπο του σχολείου.

giorti_xristougennon giorti_xristougennon (περισσότερα…)

Επίσκεψη αγάπης στο Άσυλο Ανιάτων της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας «Νέα Βασιλειάδα»

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του ΕΕΕΕΚ Πύργου πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, επίσκεψη αγάπης στην Βασιλειάδα με σκοπό να ψάλλει τα κάλαντα και να μεταφέρει με τα τραγούδια της το μήνυμα των εορτών των Χριστουγέννων. Οι τρόφιμοι του ιδρύματος με πολλή χαρά αλλά και συγκίνηση υποδέχτηκαν το σχολείο μας και τραγουδήσαμε όλοι μαζί Χριστουγεννιάτικα τραγούδια!!

basiliada2 basiliada1 (περισσότερα…)

Δελτίο Τύπου

Μια ακόμη όμορφη εκδήλωση πραγματοποίησε το Ε.Ε.Ε.Εκ. Πύργου την Πέμπτη 29/11/18 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Το ραντεβού δόθηκε στην κεντρική πλατεία του Πύργου, όπου συγκεντρώθηκαν οι μαθητές συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια, τους εκπαιδευτικούς και πολλούς φίλους του Ε.Ε.Ε.Εκ. Μας τίμησαν ιδιαίτερα με την παρουσία τους ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, η Αντιδήμαρχος Πύργου κ. Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βασίλης Δημητρέλλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος, η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μαριγούλα Μαργαρίτη, ο Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Μ.Α.με.Α. κ. Παντελής Παπαναγιώτου, η Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ του Ν. Ηλείας «Ήλις», κ. Αγαθή Ρηγοπούλου, η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων της ΔΙΔΕ Ηλείας κ. Τίτα Τερζή, ο Σύλλογος Παραπληγικών Πύργου και ο ηλείος Παρολυμπιονίκης σφαιροβολίας κ. Πολυχρόνης Χρονόπουλος. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για τη στήριξή τους και τη συμμετοχή τους στην εκδήλωσή μας. Με το σύνθημά μας «Όλοι ίσοι στη ζωή» αρχίσαμε τις δημιουργικές δραστηριότητες! Η εκδήλωση περιελάμβανε πολλή μουσική και κίνηση, αθλητική ενεργοποίηση, καθώς και καλλιτεχνικές δημιουργίες. Οι μαθητές μας παρουσίασαν ένα μουσικοκινητικό δρώμενο με τίτλο το «Ουράνιο τόξο» και τραγούδησαν χαρούμενες μελωδίες υπο τον ήχο του αρμόνιου και του σαξόφωνου. Στην εκδήλωση συμμετείχε ενεργά και ο Παρολυμπιονίκης σφαιροβολίας κ. Πολυχρόνης Χρονόπουλος δείχνοντας την έμπρακτη αγάπη του για τα παιδιά. Αφού μας παρουσίασε το άθλημά του, πραγματοποίησε βιωματική δραστηριότητα με ρίψη «ειδικής» σφαίρας και κριτές τους ίδιους τους μαθητές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα. Η εκδήλωσή μας έκλεισε με τον πιο «επίκαιρο» και δημιουργικό τρόπο καθώς όλοι μαζί στολίσαμε μια ελιά στην πλατεία με υπέροχα χριστουγεννιάτικα στολίδια με ευχές που είχαν φτιάξει οι μαθητές μας. Έτσι το δέντρο των ευχών του Ε.Ε.Ε.Εκ. Πύργου θα στέκει εκεί για να υπενθυμίζει σε όλους μας ότι η δημιουργικότητα δε περιορίζεται και η δύναμη βρίσκεται στις διαφορές και όχι στις ομοιότητες!

pagkosmia_imera_amea1 pagkosmia_imera_amea2 (περισσότερα…)

Δελτίο Τύπου

Τη Δευτέρα 26/11/18 στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση που οργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων με αφορμή την Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση το Ε.Ε.Ε.Εκ. Πύργου βραβεύτηκε στο πλαίσιο της βράβευσης Αθλητών με αναπηρία με διακρίσεις σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, σε Πανελλήνια, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Οι μαθητές μας συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια του σχολείου κα Αγγελική Πετρόγιαννη και τους καθηγητές τους ανέβηκαν στη σκηνή του Πολυχώρου Εκδηλώσεων ROYAL και παρέλαβαν με μεγάλη χαρά το βραβείο τους. Ακόμη, μας τίμησαν με την παρουσία τους η κα Μαριγούλα Μαργαρίτη, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, η κα Αγαθή Ρηγοποπούλου, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ του Ν. Ηλείας «Ήλις», ο κ. Παντελής Παπαναγιώτου, Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Μ.Α.με.Α., ο Σύλλογος Παραπληγικών Πύργου καθώς και ο ηλείος Παρολυμπιονίκης κ. Πολυχρόνης Χρονόπουλος τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ. Είμαστε περήφανοι για τους μαθητές μας και ευχόμαστε κι άλλες διακρίσεις στο μέλλον.

ekdilosi_patra01 ekdilosi_patra02 (περισσότερα…)

Εκδήλωση: Το έργο των κοινωνικών δομών ως ελάχιστο δίκτυ κοινωνικής ασφάλειας μιας κοινωνιας σε κρίση

Με ιδιαίτερη χαρά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση για την εκδήλωση που οργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων. Στην εκδήλωση αυτή θα βραβευτεί και το σχολείο μας!!! Στο πλαίσιο της βράβευσης αθλητών με αναπηρία με διακρίσεις σε Παραολυμπιακούς αγώνες, πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα!

26noe02 26noe03 (περισσότερα…)