Category Archives: Special Olympics

Σημαντικές διακρίσεις για τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πύργου στους αγώνες Special Olympics στο Λουτράκι

Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι αγώνες των Special Olympics στο Λουτράκι! Οι μαθητές μας για άλλη μια φορά μας έκαναν υπερήφανους κερδίζοντας μετάλλια δίνοντας έναν πολύ ωραίο αγώνα. Τα μετάλλια μας που πήραμε αναλυτικά είναι:

Παναγιώτης Αττίκος – χρυσό στο στίβο
Νίκος Ασβεστάς – ασημένιο στο στίβο
Μαρία Έλλη Γερασιμοπούλου – χάλκινο στην επιτραπέζια αντισφαίριση
Αθανασία Μαραθιά – 4η θέση στην επιτραπέζια αντισφαίριση
Μάνθα Ντίνου – 5η θέση στο στίβο

Θερμά συγχαρητήρια στους υπέροχους μαθητές μας.

1 2 3

Γιορτή στο ΕΕΕΕΚ Πύργου για να τιμήσουμε τους μαθητές μας που βραβεύτηκαν στα Special Olympics Hellas στο Ναύπλιο.

Στο πλαίσιο της επιτυχίας που βίωσαν οι μαθητές στα Special Olympic που διοργανώθηκαν στο Ναύπλιο από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου 2017, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πύργου διοργάνωσαν προς τιμήν τους γιορτή θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τους τιμήσουν. Πιο συγκεκριμένα, η γιορτή περιελάμβανε μουσική καθώς και εδέσματα που τα ίδια τα παιδιά δημιούργησαν στο πλαίσιο του μαθήματος της μαγειρικής, στο εργαστήριο του σχολείου. Οι αθλητές , που συμμετείχαν στους αγώνες, μετέφεραν τις μοναδικές εμπειρίες τους στα υπόλοιπα παιδιά και εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμμετέχουν ξανά σε τέτοιου είδους αγώνες.

Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ  Πύργου που συμμετείχαν στους αγώνες βίωσαν το αγαθό της επιβράβευσης μέσα από τη συμμετοχή τους καλλιεργώντας, με αυτό τον τρόπο, την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας τους. Οι συμμετέχοντες και νικητές στα Special Olympic είναι οι :

Aττίκος Παναγιώτης – Χρυσό μετάλλιο

Γερασιμοπούλου Μαρία Έλλη – Χάλκινο μετάλλιο

Μαραθιά Αθανασία – 4η στην κατηγορία της

Σιγούρος Στέφανος – 4ος στην κατηγορία του

DSCN1802.JPG

Special Olympics 2016

Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Πύργου συμμετείχαν στα Special Olympics που διεξήχθησαν στο Λουτράκι από 11 έως 15 Απριλίου 2016. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία. Ο νέος πρόεδρος των Special Olympics, Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας μαζί με τους συνεργάτες του, είχαν φροντίσει με τον καλύτερο τρόπο για την διεξαγωγή των αγώνων και τη φιλοξενία αθλητών και συνοδών εκπαιδευτικών για 5 ολόκληρες ημέρες.

Στο άθλημα του Βocce, συμμετείχαν οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου Γερασιμοπούλου Μαρία-Έλλη, Ζαχαρόπουλος Νίκος, Μαραθιά Αθανασία και Σόνα Τσίλι, εκ των οποίων Χρυσό Μετάλλιο απέσπασαν το ζευγάρι Γερασιμοπούλου Μαρία-Έλλη και Ζαχαρόπουλος Νίκος και χάλκινο μετάλλιο το ζευγάρι Μαραθιά Αθανασία και Σόνα Τσίλι.

%%wppa%% %%slideonlyf=7%%

Οι μαθητές ? αθλητές από το ΕΕΕΕΚ Πύργου, αν και δεν είχαν προπονηθεί επαρκώς, λόγω της διαμονής τους στην Περιφέρεια και της έλλειψης κατάλληλων υποδομών στο χώρο που στεγάζονται τα σχολεία τους, κατόρθωσαν να κερδίσουν αρκετά μετάλλια κάνοντας υπερήφανα όλα τα μέλη των αποστολών. Οι αθλητές για το Bocce ροετοιμάστηκαν από την γυμνάστρια των σχολείων Αιμιλία Βακουφάρη, η οποία είναι και στην οργανωτική επιτροπή του Bocce. Τους αθλητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί Πετρόγιαννη Αγγελική (διευθύντρια) και Χαρίτος Ευάγγελος.

Να ευχαριστήσουμε το ΚΤΕΛ Νομού Ηλείας, το οποίο, πάντα αρωγός στο έργο των ειδικών σχολείων, παρείχε στους αθλητές και στους εκπαιδευτικούς μειωμένα εισιτήρια κατά 50%, προκειμένου να μεταβούν στις εγκαταστάσεις των Αγώνων στο Λουτράκι.

Για το φετινό σχολικό έτος 2010-2011, ο μαθητής του σχολείου μας, Νίκος Ασβεστάς, μέλος της εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, συμμετείχε στους παγκόσμιους αγώνες Special Olympics. Τα παιδιά κατάφεραν να κατακτήσουν την 4η θέση.  Η εμπειρία αυτή θα μείνει αξέχαστη στον μαθητή του σχολείου μας. Τα θερμά μας συγχαρητήρια για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν, κανοντάς μας περήφανους!

Για πρωτη φορά οι μαθητές του σχολείου μας συμμετέχουν σε αγώνες καλαθοσφαίρισης των Special Olympics στην Αθήνα. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και κατέκτησαν την 4η θέση. Κοντά μας βρέθηκε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Γερουλάνος και η πρόεδρος της διοργάνωσης κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου καθώς και η Διευθύντρια των Special Olympics κ. Άρτεμις Βασιλοπούλου. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του κτελ Ν. Ηλείας για το μειωμένο εισητήριο, προκειμένου να ταξιδέψει η αποστολή του σχολείου μας στην Αθήνα.

Το σχολείο μας συμμετείχε στους αγώνες ποδηλασίας των Special Olympics στο Μαραθώνα Αττικής. Συμμετείχαν 4 μαθητές, εκ των οποίων Χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Γιώργος Διαμαντόπουλος. Για 4η χρονιά το σχολείο μας συμμετέχει στα Special Olympics και κάθε χρόνο επιστρέφει με μετάλλια και διακρίσεις. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά για τη συμμετοχή τους!!!

Το διήμερο 26-27 Μαρτίου διοργανώθηκαν οι αγώνες ποδηλασίας των Special Olympics. Το σχολείο μας συμμετείχε με 5 μαθητές από τους οποίους η Μαραθιά Αθανασία επέστρεψε πίσω στον Πύργο έχοντας κατακτήσει την 1η θέση και το Χρυσό μετάλλιο, ο Χαράλαμπος Σούσουρας το Αργυρό και ο Γιώργος Κουντάνης το Χάλκινο. Ευχαριστούμε τον γυμναστή του ΕΕΕΕΚ κ. Ηλίας Παπαζήση για την σωστή προετοιμασία των μαθητών, καθώς επίσης και την Νομ. Αυτοδιοίκηση Ηλείας η οποία μας παρείχε το όχημα για την μετακίνηση των μαθητών μας.

Το διήμερο 13-15 Απριλίου 2008, πραγματοποιήθηκαν στο Μεσολόγγι, οι περιφερειακοί αγώνες ποδηλασίας των Special Olympics Δυτικής Ελλάδος. Εμείς είμασταν εκεί και έλαβαν μέρος 5 μαθητές από εμάς. Ο μαθητής Στάφανος Σγούρος τιμήθηκε με ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 500 μ. Ο μαθητής Ιωάννης Ντέμος τιμήθηκε με το χάλκινο μετάλλιο στην ίδια κατηγορία. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ν. Ηλείας, κ. Σπύρο Παναγιωτόπουλο για την μετακίνηση μας προς και από το Μεσολόγγι στον Πύργο. Επίσης ευχαριστούμε τους διοργανωτές των Special Olympics.

Στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics 2007, που διοργανώθηκαν από τις 13/05 έως και 19/05, το σχολείο μας έλαβε μέρος με 2 αθλητές, τον Αντώνη Παπαδάτο και τη Ρούλα Οικονόμου. Οι μαθητές αγωνίστηκαν σε αθλήματα στίβου και κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στον αγώνα 100 μ. ανδρών και το αργυρό μετάλλιο στον αγώνα 100 μ. γυναικών. Τα συγχαρητήρια μας στους μαθητές μας!