Category Archives: Μας επισκέφθηκαν

Επίσκεψη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού στο ΕΕΕΕΚ Πύργου

Την Τετάρτη, 12/12/2018, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός επισκέφτηκε το ΕΕΕΕΚ Πύργου εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων. Οι μαθητές είχαν ετοιμάσει ένα μικρό θεατρικό που το παρουσίασαν στον Σεβασμιότατο και τραγούδησαν όλοι μαζί χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα. Ήταν μια πολύ συγκινητική εκδήλωση, αγάπης και χαράς. Ο Σεβασμιότατος μίλησε, όπως πάντα με πολλή αγάπη, στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς. Στο τέλος, οι μαθητές πρόσφεραν στον Σεβασμιότατο κηπευτικά από το λαχανόκηπο του σχολείου.

giorti_xristougennon giorti_xristougennon (περισσότερα…)

Βραδιάς του Ερευνητή 2018

Σήμερα, Παρασκευή 21/09/2018, με ιδιαίτερη χαρά, υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας, την κ. Μ. Μαργαρίτη, Αν. Καθηγήτρια του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, τον κ. Κ. Πουλά, Αν. Καθηγητή του τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών και ομάδα Ερευνητών στο πλαίσιο της «Βραδιάς του Ερευνητή 2018».

Οι μαθητές μας παρακολούθησαν την ενημέρωση για τις δράσεις του καινοτόμου αυτού προγράμματος, το οποίο έχει ξεκινήσει από το 2005, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο οποίο συμμετέχουν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι μαθητές μας συμμετείχαν με ενθουσιασμό στα πειράματα που πραγματοποίησαν οι ερευνητές, οι οποίοι τους πρόσφεραν αναμνηστικά δώρα. Ήταν μία ξεχωριστή συνάντηση, την οποία ευχαριστηθήκαμε όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι!!!

image06 image05 (περισσότερα…)

Επίσκεψη του κ. Αντώνη Χαροκόπου στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Πύργου

Σήμερα, 1η Ιουνίου 2018, επισκέφτηκε το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πύργου ο κ. Αντώνης Χαροκόπος, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και οργανωτικός γραμματέας ΕΣΑμεΑ. Οι μαθητές, η Διευθύντρια κ. Πετρόγιαννη και το εκπαιδευτικό προσωπικό υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά τον κ. Χαροκόπο με τον οποίο συζητήσαμε εποικοδομητικά για το πρόβλημα της στέγασης που αντιμετωπίζει το σχολείο μας.

Ευχαριστούμε και πάλι θερμά τον κ. Χαροκόπο για το ενδιαφέρον και την ευαισθητοποίησή του στο χρόνιο και άλυτο πρόβλημα της έλλειψης των κτιριακών υποδομών και γενικότερα για τα σοβαρά προβλήματα και τις ανάγκες των μαθητών με ειδικές ανάγκες.

1 2 3

Επίσκεψη κας. Ρεβέκκας Κολλιοπούλου στο ΕΕΕΕΚ Πύργου

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πύργου το επισκέφτηκε η κα Ρεβέκκα Κολλιοπούλου εκπαιδευτικός στο ΕΠΑΛ Κρεστένων, επισκέπτρια Υγείας, εξαιτίας της αγάπης της για τα παιδιά και της αγάπης της για προσφορά. Έτσι τις ώρες που είχε κενό στο ΕΠΑΛ, ήρθε στο χώρο του σχολείου και δίδαξε στα παιδιά την τέχνη του χειροποίητου κολιέ με νήματα, χάντρες και με περίεργα δεσίματα. Τα παιδιά αγκάλιασαν με πολλή αγάπη και αυτή τη δράση που τους προσέφερε το σχολείο και ξεδίπλωσαν για άλλη μια φορά το δημιουργικό τους ταλέντο και την καλλιτεχνική τους πλευρά. Έτσι παρέχεται η δυνατότητα στους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου μέσα στους κόλπους του σχολικού περιβάλλοντος να αναπτύξουν την καινοτόμο σκέψη τους, την επιχειρηματικότητα τους καθώς και την πρακτική εφαρμογή βασικών λειτουργιών με βιωματικό τρόπο.

DSCN2503 DSCN2506 DSCN2511.JPG DSCN2518 DSCN2520

Επίσκεψη του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας στο ΕΕΕΕΚ Πύργου

Σήμερα επισκέφθηκε το ΕΕΕΕΚ Πύργου ομάδα μαθητών των Τομέων Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας και Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας. Οι μαθητές του σχολείου μας τους καλωσόρισαν με τραγούδια και τους παρουσίασαν σκηνές της θεατρικής παράστασης που ετοιμάζουν με θέμα τα συναισθήματα. Επίσης, όλοι μαζί οι μαθητές συνεργάστηκαν υλοποιώντας διάφορες δράσεις. Συγκεκριμένα, έπαιξαν βιωματικά παιχνίδια και παρασκεύασαν χειροποίητα γλυκίσματα στο εργαστήρι μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής. Τέλος, έγινε ξενάγηση των μαθητών του ΕΠΑΛ και στους υπόλοιπους χώρους και εργαστήρια του σχολείου μας. Η σημερινή επίσκεψη ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και δόθηκε υπόσχεση να πραγματοποιηθούν παρόμοιες ομαδοσυνεργατικές δράσεις στο μέλλον.

EP11 EP22 EP33

Άλλη μια δημιουργική ημέρα στο ΕΕΕΕΚ Πύργου

Σήμερα επισκέφτηκε το ΕΕΕΕΚ Πύργου  ο  γνωστός επαγγελματίας που ειδικεύεται στο χώρο των βοτάνων κος Παναγιώτης Καπώνης  και μύησε τα παιδιά στην τέχνη παραγωγής σαμπουάν και αφρόλουτρων με πολύ υγιεινά βότανα .

Τα παιδιά είχαν συλλέξει βότανα, όπως δάφνη, άγριο τριαντάφυλλο, καλέντουλα και άλλα  από τον κήπο του σχολείου προχώρησαν στην παρασκευή βιολογικού σαμπουάν και αφρόλουτρου με την καθοδήγηση του .

Έτσι πλέον οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα άλλη μια μέρα να περάσουν δημιουργικά στο χώρο του σχολείου  και να αποκτήσουν γνώσεις χρήσιμες για την καθημερινότητα τους. 

DSCN2470.JPG DSCN2477

Παρασκευή παραδοσιακού παστελιού στο ΕΕΕΕΚ Πύργου

Στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου σήμερα ήρθε ο κ. Γιάννης Παπαδάτος πρόεδρος Νομαρχιακού συλλόγου ΑΜΕΑ «Ίλις» ο οποίος ασχολείται μεταξύ άλλων και με την παραγωγή παραδοσιακού παστελιού . Ο κος Παπαδάτος αφού εξήγησε αναλυτικά την αναγκαιότητα για τη χρήση αγνών προϊόντων μετέπειτα έδειξε την διαδικασία παρασκευής παραδοσιακού παστελιού στα παιδιά όπου με τη βοήθειας του το παρασκεύασαν. Οι μαθητές αφού γεύτηκαν τα εδέσματα παρακάλεσαν τον κ Παπαδάτο να επισκεφτεί και πάλι το σχολείο μας για να τα ταξιδέψει στις ομορφιές και στα μυστικά της παραδοσιακής κουζίνας.

1 2 3

Ημέρα Δημιουργίας στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου

Σήμερα το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου επισκέφτηκε η κα Όλγα Βενιζέλου –Ρουβά  ιδρύτρια της ομάδας Παραδοσιακών Σπόρων Πύργου Ηλείας όπου με τις γνώσεις της προσπάθησε να μεταλαμπαδεύσει την αγάπη της για τα αρωματικά φυτά και τους σπόρους και στα παιδιά. Πιο αναλυτικά, αφού εξήγησε  για τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων στα παιδιά τους έδειξε, πως να παρασκευάζουν αρωματικά φυτά και να χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους ανάλογα με τη χρήση τους. Τα παιδιά με τη βοήθεια της κας Ολγας και των εκπαιδευτικών τους   έφτιαξαν κεραλοιφές με βάση το  αγνό κερί μέλισσας καθώς και το παρθένο λάδι του τόπου μας. Επίσης έφτιαξαν κεραλοιφές με αρωματικά φυτά όπως λεβάντα, χαμομήλι, καλέντουλα, καντούρι, μελισσόχορτο κ.α

Οι μαθητές  εμπέδωσαν και ευχαριστήθηκαν για την όλη διαδικασία και ενεπλάκησαν βιωματικά με την εκπαιδευτική διαδικασία και προσκάλεσαν την κα Όλγα να επισκεφτεί ξανά το σχολείο μας και να τα μυήσει στα μικρά μυστικά που κρατά κρυμμένα η φύση στους κόλπους της.

DSCN2334.JPG DSCN2355.JPG DSCN2397.JPG DSCN2441 DSCN2445reeteerterterterte

Επίσκεψη της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Φυσιολογίας Ανθρώπου και Ζώων στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κα. Μαριγούλας Μαργαρίτη

Σήμερα, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018, επισκέφτηκε το σχολείο μας η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φυσιολογίας Ανθρώπου και Ζώων στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κα. Μαριγούλα Μαργαρίτη.  Στο πλαίσιο της διεθνούς δράσης «Εβδομάδα ενημέρωσης για την εγκέφαλο – Brain Awareness Week» η κα. Μαργαρίτη μίλησε στους μαθητές του σχολείου μας για τον εγκέφαλο και τα συναισθήματα. Μέσα από μια όμορφη παρουσίαση με πολλά βίντεο οι μαθητές ενημερώθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα.
Ευχαριστούμε πολύ την κα. Μαργαρίτη για την επίσκεψή της στο σχολείο μας και την εξαιρετική ομιλία της στους μαθητές μας.

1 2

3 4

5 6

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στο ΕΕΕΕΚ Πύργου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο μας η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ Αθανάσιος, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης μαζί με τον συνεργάτη του κ. Χριστακόπουλο, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πλατανιάς Παναγιώτης, η Αντιδήμαρχος Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας & Υγείας Δήμου Πύργου κ. Ανδριάννα Αγγελακοπούλου, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Ε Ηλείας κ. Τίτα Τερζή, ο Πρόεδρος Νομαρχιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Ν. Ηλείας, «Ηλίς» κ. Παπαδάτος, ο Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας κ. Μπόμπας Παναγιώτης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τσίμπρης.

DSCN2213 DSCN2221 DSCN2229 DSCN2234 DSCN2242.JPG DSCN2243 DSCN2244 DSCN2246

 

Ο τυχερός μαθητής του σχολείου μας που κέρδισε το φλουρί, παραλαμβάνει το δώρο του από τη Διευθύντρια   κ. Αγγελική Πετρόγιαννη.

26804050_10156144381379048_546232934_n 26914085_10156144380944048_2045781089_n